• Cumartesi Yazıları
  • Düşler ve Erdemler

    Kılavuzu Don Quijote olanın burnu Cyrano gibi olur.

    Google
     
    Web Düşler ve Erdemler'de
    <$BloPazar, Kasım 27, 2005

    <$Blo

    Araştırma-soruşturma, polis, yargı, infaz hepsi bir arada! Bitmedi. Devamı da var. Devletin temel görevleri arasındaki yasama ve yürütme de var görevleri içinde. Bitmedi. Dokunulmazlığı da var. Hiç kimse eleştiremez kendisini. Aleyhte tek kelime söyleyen ömür boyu afaroz edilir. Bitmedi. Savaşlar O'nun için çıkarılır. Terör eylemleri O'nun için yapılır. Sonuç olarak milyonlarla insanın hayatı kararır, kitle ölümleri yaşanır. Dördüncü kuvvet olmak yetmez kendisine. Bitmedi. Birinci kuvvet olmak da yetmez kendisine. Tek kuvvet olmak istemektedir.

    İnsanoğluna ucuz ve pespaye eğlencelerle mutluluğu verir. O'nsuz geçecek bir tek gece bile düşünülemez. O'nsuzluk yeryüzü cehennemi gibidir, azaptır. O'nun ışıltılı dünyası her şeyi unutturur. Bir elinde cennet vardır, bir elinde cehennem. O'nun tarafındaysanız, size bütün sahte mutluluklarını sunar, en güçlü uyuşturucudan daha kuvvetlidir. Bu haliyle, hemen hemen bütün dinlerde bahsi geçen "gelecek"teki kötülüğün temsilcisi "deccal"e benzemektedir ama kimin umurunda! "Gelecek" bugün gelmiş olamaz... Olsa da kimin umurunda? Acelesi olan insan kitlelerinin mutluluğa da acilen ihtiyacı olduğu için, mutluluğun sahtesine razıdır, insanoğlu. Yeter ki acilen ulaşılabilsin...

    İnsanoğlunun en ilkel dürtüleri, O'na en büyük gücünü verir. İçgüdüler, refleksler, cinsellik, şiddet, öfke; O'nun zenginlikleridir. Reyting ya da tiraj için, bütün kutsallarınıza tecavüz edebilir.

    Firavun'un çağdaş büyücüsüdür. Ama bu kez bütün "büyü yılanlarını" yutup yok edecek Asa-yı Musa ortalarda görünmemektedir. O yüzden kendinden emindir. Gücü sorgulanamaz.

    Kendisi "özgür"dür. Eleştirmek; geri kafalılık ya da örümcek beyinli olmaktır.

    Eğer O'nun karşısındaysanız hiç bir şansınız yoktur bu koca dünyada. Size düşen sadece elinize bir silah alıp kendinize doğrultmanızdır. Yapacağınız en doğru şey tetiği çekmek olacaktır:
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/3569607.asp

    Kimdir bu ünlü? Tanıyabildiniz mi?

    <$Blo2ents:

    <$BloBlogger Yureklius...

    <$BloDon Quijote'nin özellikle bir medya grubunu hedef aldığını zannetmiyorum. Dün Ali Karacan, Sedat Simavi, Asil Nadir, Cem Uzan, Dinç Bilgin vardı. Bugün başkaları var. Yarın kimbilir kimler sahneye çıkacak.

    <$Blo28/11/05 16:37 <$Blo 
    <$BloBlogger Don Quijote...

    <$Blo" Erkal'ın cinayet öncesinde, gişe rekorları kıran 'Testere' adlı bir filmden etkilendiği iddia edildi. "

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=171647

    <$Blo1/12/05 20:55 <$Blo 

    <$BloYorum Gönder