• Cumartesi Yazıları
  • Düşler ve Erdemler

    Kılavuzu Don Quijote olanın burnu Cyrano gibi olur.

    Google
     
    Web Düşler ve Erdemler'de
    <$BloSalı, Ağustos 09, 2005

    <$Blo

    Geçen Cumartesi akşamı,tatilimin son haftasının dinginliği içinde kanapede uzanmış Gizli Dosyalar'ı (X Files) seyrediyordum. Dizinin bu bölümünde, gözüpek ajan Fox Mulder,bir terör örgütüne sızmaya çalışıyordu. Amacının ne olduğunu tam olarak anlayamadığım bu terör örgütü, bir yerden temin ettiği spreyi kağıt paralar, biletler, vs. üzerine sıkıyor ve bu nesnelere dokunanlar da 15-20 dakika içinde kızarmış tavuktan beter hale geliyorlardı. Dizinin malum gerilimli atmosferini teneffüs ederken, insanların ölümüne sebep olan şeyin, genetik yapısı değiştirilmiş bir streptokok türevi olduğunu ve bu biyolojik silahı -gizlice- geliştirenin de -1960 yılından sonra biyolojik silah çalışmaları ABD'de illegal hale gelmiş olmasına rağmen- bir ABD gizli servisi (yani CIA) olduğunu öğrendik. Terör örgütünün, aslında bu biyolojik silahı denemek amacıyla kurulmuş fason bir örgüt olduğu da sonlara doğru ortaya çıktı. Dizi bitip de uzandığım kanapeden doğrulduğumda, oturma odasına bitişik mutfak bölümünden gelen garip koku ve odayı doldurmaya başlayan duman kütlesiyle bir an sarsıldım. Ocakta yanan bir şey yoktu. Duman ve kokunun dışarıdan geldiğini farkettim. Az önce seyrettiğim dizinin etkisiyle, biyolojik silah, CIA, vs. gibi düşüncelerin sarmaladığı, düşle gerçek arası bir kaç saniye yaşadım. Mutfak camını hemen kapattıktan sonra dışarıdan gelen sese kulak verdim. CIA, uluslararası komplolar ve Üçüncü Dünya Savaşı bir yana, biyolojik silah tahminim doğruydu: Tatil köyümüz, sivrisineklerle mücadele için ilaçlanıyordu !

    <$Blo2ents:

    <$BloBlogger Don Quijote...

    <$BloBelki de ürettiğimiz bütün komplo teroileri böyledir... Kıymet-i harbiyesi olmayan komplolarla hayatımızın kuşatıldığını düşünmemizi ve çaresizlik hissine kapılmamızı istiyorlardır belki de... Belki de bütün bu olan biteni onlar planlamıştır... Kim mi? Bilmem, onlar işte. Komplo teorileri ile ilgili komplo teorisi ürettiğime göre ben de bu komplonun bir parçası mıyım yoksa?

    <$Blo10/8/05 23:31 <$Blo 
    <$BloBlogger Yureklius...

    <$BloPsikolojide buna "öğrenilmiş çaresizlik" deniyor. (http://www.psikoloji.gen.tr/modules.php?name=News&file=print&sid=169)
    (http://w3.gazi.edu.tr/web/mkaracan/caresizlik.htm)
    Büyük heyecan ve merakla izlediğimiz dizilerin/filmlerin bir taraftan bu amaca da hizmet ettiği ortada...

    <$Blo11/8/05 08:56 <$Blo 

    <$BloYorum Gönder