• Cumartesi Yazıları
  • Düşler ve Erdemler

    Kılavuzu Don Quijote olanın burnu Cyrano gibi olur.

    Google
     
    Web Düşler ve Erdemler'de
    <$BloPerşembe, Aralık 14, 2006

    <$Blo


    Paranız varsa önce evinizden başlarsınız, zengin bir semtte, seçkin komşular içinde pahalı ve büyük bir ev alırsınız sonra çevrenizi lüks aksesuarlarla donatırsınız. Son model bir kaç tane otomobiliniz olur. Önceden hiç sahip olmadığınız acayip alışkanlıklarınız peydahlanır. Tabağınızı sıyırmazsınız, pazara çıkmazsınız, tarz sahibi bir insan olur çıkarsınız. Dünyayı gezmek istersiniz. Artık size Paris'te bir ilkbahar gezisi ya da Champs-Elysées'nin pırıl pırıl ışıkları bile "banal" gelmeye başlayabilir. İstersiniz ki farklı bir şeyler olsun. Birilerinin kararttığı talihiyle kara Afrika'da bir safari fikri size ilginç gelebilir. Ama bir an düşünürsünüz, "toz-toprak-pis yerliler-vs."Artık üzülmeyin:

    In Zambia, Safaris With a Penthouse Touch

    Bu yazıyı yazanın özbeöz kendi notu: Ben anlayamıyorum, bir insan Afrika'ya safariye gider de ama neden jakuzisinden vazgeçemez? Hedonizmin sonu yok mudur? Sonu yok mudur lüks düşkünlüğünün? Hotel Rwanda'yı izledikten sonra bu yazıya rastlayınca tepem attı!

    <$Blo4ents:

    <$BloAnonymous Adsız...

    <$BloEski iş yerimdeki genel müdürümüz kurban bayramı tatilinde Tanzania'ya gideceğini birşey isteyip istemediğimi sordu. Ne istenir ki Tanzania'dan? "Yok sağ salim gidin gelin" dedim. Sonrada "ne yapacaksınız ki orada. Tozun toprağın içnde" demeyi ihmal etmedim. Zaten Türklerin kara cahil olduğunu düşündüğü için bu sorumu yadırgamadı. Girip internetten baktığımda o plajların ne menem birşey olduğunu görüp "vay be!" demeden edemedim...

    Aklıma o konuşmayı ve sömürgeciliğin son noktasını getirdiniz...

    <$Blo16/12/06 12:06 <$Blo 
    <$BloBlogger Yureklius...

    <$BloMesela rahmetli Aziz Bolel kesinlikle böyle bir şey yapmaz. Safariye gider, yerlilerin arasında vakit geçirir, günlerce aslan peşinde koşar, sonra bir bufalo vurunca da bunu kendine yakıştıramaz ve üzülür.

    <$Blo20/12/06 09:28 <$Blo 
    <$BloBlogger Don Quijote...

    <$BloKesinlikle haklısın Yureklius. Aslına bakarsan Aziz Bolel hakkinda bagimsiz bir (ya da birkac)bildiri hazirlamak lazim.

    <$Blo20/12/06 10:36 <$Blo 
    <$BloBlogger Yureklius...

    <$BloKaynak elinizde üstad. Telif hakkı problemi yoksa neden olmasın ? Tabii site içeriğindeki konsept değişikliğini de düşünmemiz lazım, bu arada.

    <$Blo21/12/06 16:23 <$Blo 

    <$BloYorum Gönder