• Cumartesi Yazıları
  • Düşler ve Erdemler

    Kılavuzu Don Quijote olanın burnu Cyrano gibi olur.

    Google
     
    Web Düşler ve Erdemler'de
    <$BloPazar, Ağustos 14, 2005

    <$Blo


    A mob of 10,000 whites took sledgehammers to the county jailhouse doors to get at these two young blacks accused of raping a white girl; the girl’s uncle saved the life of a third by proclaiming the man’s innocence. Although this was Marion, Ind., most of the nearly 5,000 lynchings documented between Reconstruction and the late 1960s were perpetrated in the South. (Hangings, beatings and mutilations were called the sentence of “Judge Lynch.”) Some lynching photos were made into postcards designed to boost white supremacy, but the tortured bodies and grotesquely happy crowds ended up revolting as many as they scared. Today the images remind us that we have not come as far from barbarity as we’d like to think.

    http://digitaljournalist.org/

    Ayrıca:

    Yani; mücadele edilmesi, yokedilmesi gereken birşey varsa, insanlık onuru adına, "insan olarak" içimizdeki barbarlık olmalı. Irkımız yada ülkemiz ne olursa olsun.

    <$Blo1ents:

    <$BloBlogger Don Quijote...

    <$BloEasy Rider'ı hep referans film olarak görürüm sağda solda ama henüz izlemedim. Dennis Hopper'ın filmiydi yanılmıyorsam. Bu fotoğraflar senin de dediğin gibi teknoloji süperine ait, ne var ki içimizdeki barbarlık insan ırkına ait. Kamyon şoförlerini yakalayıp cihad yapıyoruz diyerek idam edenler yada masum insanları bombalarla öldürenler de barbarlığa ortak oluyorlar. "Amerika, şeytan" yada "müslüman, barbar" nitelemelerinin hedef saptırma olduğunu görebilmeliyiz. Herkes tarihteki en büyük soykırımın 2.dünya savaşındaki yahudi soykırımı olduğunu zanneder. (6 milyon yahudi) Oysa Güney Amerika'nın latinler tarafından istilası sırasında 150 milyon yerli katledilmişti. Öte yandan katledilenler, insan kurban eden topluluklardı. Barbarlığı dışımızda aradıkça asıl düşmanı gözden kaçırıyoruz: içimizdeki barbarı. Amerikalı da, müslüman da içindeki barbarı bulmalı ve onu bu dünyadan silmeli. "Barbarların İstilası" bu konularda, yerli yerinde mesajı olan nadir sinema filmlerinden. İzlemeyenlere duyurulur.

    <$Blo15/8/05 23:38 <$Blo 

    <$BloYorum Gönder