• Cumartesi Yazıları
  • Düşler ve Erdemler

    Kılavuzu Don Quijote olanın burnu Cyrano gibi olur.

    Google
     
    Web Düşler ve Erdemler'de
    <$BloCumartesi, Eylül 15, 2007

    <$Blo



    "İnsanda para bol olunca nereye harcayacağını bilemiyor" diyebilirsiniz, "Ne güzel, adam çocukluk hayalini gerçekleştirmiş" diyebilirsiniz, "Zenginin malı züğürdün çenesini yorar" da diyebilirsiniz. Yahut başka bir açıdan bakıp, "İnsan bir yolunu bulursa bedavadan dünya turuna bile çıkabilir" diyebilirsiniz.

    Geçen hafta Lufthansa Magazine'de okuduğum hikaye de bu türden: Richard Baron Cohen (Borat'la akrabalığı var mıdır bilemiyoruz), özel zevkleri arasında çin porseleni kolleksiyonu yapmak bulunan 50 yaşında New York'lu bir milyoner. Hikayemize konu olan bu şahsiyetin, "Hipopotam Veronika" adlı kitabı okuduğu çocukluk günlerinden kalma bir su aygırı muhabbeti de mevcut (3,5 tonluk bir yaratığa nasıl sevgi beslenir demeyin, oluyormuş). Yaklaşık 3 sene önce, bu arkadaşın aklına, iki ilgi alanını birleştirip, üzerinde su aygırı deseni olan çin porseleni yaptırmak geliyor ve su aygırı fotoğrafı çekecek adam aramaya başlıyor. O sırada üniversiteden yeni mezun olan Sarah Luise Galbairth, 26, isimli bir başka arkadaşımız bir şekilde bundan haberdar oluyor ve konunun bir bakıma küçük bir dünya turu -hem de bedava !- olduğunu görünce işi alıyor. Hanoi, Osaka, Buenos Aires benim, Berlin, Mumbai, Singapur senin derken bir sene boyunca 33 ülkede 101 hayvanat bahçesini gezip Hippopotamus Amphibius'ların 4000'e yakın fotoğrafını çekiyor. Milyoner beyimiz de bunlardan 400 tanesini seçip Kopenhag Kraliyet Porselen Fabrikası'na sipariş veriyor. Yüzkırkdört parçalık porselen setin maliyeti de dudak uçuklatan cinsten: 400,000 ABD Doları! Bu arada, Sarah kızımız da bu kadar maceralardan ve tecrübelerden sonra, tabii ki NG'de çalışmaya başlıyor ve "hippolofotus" adlı su aygırı sevenler derneğinde seminerler veriyor. Nasıl, iyi hikaye değil mi ?



    Etiketler: , , ,

    <$Blo3ents:

    <$BloBlogger Devletsah...

    <$BloBenim de peluştan bir su aygırım var. aldığım günden beri zayıflıyor. Uyurken fazla sıkıyorum galiba :) Ben onu çok seviyorum da bu zengin amcamız kadar değilmiş... Ayrıca hiçbir zaman bu genç ablamız kadr şanslı da olamadım

    <$Blo16/9/07 20:52 <$Blo 
    <$BloBlogger Yureklius...

    <$BloKimbilir belki bir gün blogunuzdaki yemek tariflerinizi bir trilyoner beğenir. Sizi de Çin'e veya Fransa'ya staja gönderir :)

    <$Blo19/9/07 08:32 <$Blo 
    <$BloBlogger Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com...

    <$BloSarah'ın yerinde olmak isterdim ya.

    <$Blo23/1/08 12:18 <$Blo 

    <$BloYorum Gönder